Hyppää sisältöön

Palvelukeskusten valmistelu aloitetaan, työryhmiin nimetään maakuntien edustajia

sosiaali- ja terveysministeriövaltiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 22.9.2016 14.04
Uutinen

VM ja STM ovat aloittaneet neljän valtakunnallisen palvelukeskuksen perustamisen valmistelut. Palvelukeskukset siirtyvät maakuntien toiminnan alkaessa maakuntien omistukseen.

Kunkin palvelukeskuksen perustamista selvittämään asetetaan selvityshenkilöt, jotka myös toimivat valmisteluprosessien vetäjinä. Valmistelu tehdään yhdessä maakuntien alueellisten esivalmistelusta vastaavien valmisteluelinten, kuntien, kuntayhtymien ja palveluntuottajien kanssa. Valmisteluryhmiin nimetään maakuntien edustajia.

 Selvityshenkilöinä toimivat:

- kategoriajohtaja Susanna Närvänen Hansel Oy:stä (yhteishankintojen palvelukeskus)

- toimialajohtaja, diplomi-insinööri Olavi Hiekka Senaatti-kiinteistöistä (toimitila- ja kiinteistöhallinnon palvelukeskus)

-johtaja Mikko Salmenoja ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskuksesta (talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen)

- tietohallintojohtaja Heikki Heikkilä ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskuksesta (ICT-palvelukeskus)

ICT-palvelukeskuksen tytäryhtiönä toimivan Sote-ICT kehittämisyhtiön valmistelua käynnistävä selvityshenkilö nimetään myöhemmin.

Tukipalveluja tuottavien palvelukeskusten tehtävänä on tarjota maakunnille niiden oman toiminnan tueksi tehokkaat, asiantuntevat yhteistyön ja yhteisten tukipalveluiden työvälineet. Valtio vastaa palvelukeskusten perustamisen edellyttämistä toimenpiteistä.

Lisätietoja:

Muutosjohtaja Pauli Harju, VM puh. 0295 530 549, pauli.harju(at)vm.fi
Hallinto- ja kehitysjohtaja Helena Tarkka, VM, p. 0295 530 141 (toimitilat), helena.tarkka(at)vm.fi
Tietohallintoneuvos Maritta Korhonen, STM, p. 0295 163 344 ja ICT-johtaja Anna-Maija Karjalainen, VM, p. 0295 530 165 (ICT-palvelut), maritta.korhonen(at)stm.fi ja anna-maija.karjalainen(at)vm.fi
Budjettineuvos Tomi Hytönen, VM, p. 0295 530 279 (yhteishankintapalvelut), tomi.hytonen(at)vm.fi
Valtion työmarkkinajohtaja Juha Sarkio, VM, p. 0295 530 031 (henkilöstö- ja taloushallintopalvelut), juha.sarkio(at)vm.fi

Hallintopolitiikka Julkisen hallinnon ICT Kunta-asiat aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto reformit sote-uudistus