Hyppää sisältöön

Sosiaali- ja terveyspalvelujen on vastattava ihmisten tarpeisiin ja yhteiskunnan muutoksiin – palvelujen uudistaminen jatkuu

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 8.3.2019 15.50
Tiedote

Sote-palvelujen uudistaminen on välttämätöntä ihmisten perusoikeuksien ja palvelujen yhdenvertaisuuden turvaamiseksi. STM jatkaa työtä ja yhteistä kehittämistä muiden toimijoiden kanssa. Tähän mennessä tehty työ hyödynnetään.

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu on päättynyt tällä hallituskaudella. Sosiaali- ja terveydenhuollon haasteet eivät kuitenkaan ole hävinneet: palvelujen yhteensovittamisessa ja saatavuudessa on ongelmia, kustannukset kasvavat ja väestö vanhenee. Asiantuntijoilla on laaja yhteinen ymmärrys siitä, että palvelut tulisi järjestää nykyistä suuremmilla alueilla.

Sosiaali- ja terveysministeriö jatkaa sote-palvelujen uudistamista ja palvelujen yhteensovitusta tämänhetkisen lainsäädännön puitteissa. Kehitystyötä voidaan viedä eteenpäin jo nykyisten organisaatioiden kanssa.

Sote-palvelujen kehittämisessä hyödynnetään tähän asti tehtyä laajaa valmistelua. STM pitää erittäin tärkeänä, että alueiden ja eri toimijoiden kanssa tehtyä hyvää yhteistyötä jatketaan.

STM kokoaa lähipäivien aikana kokonaiskuvaa tilanteesta ja tiedottaa jatkoaskelista. Seuraavassa hallitusohjelmassa määritellään tulevan hallituskauden toimenpiteet ja linjataan, millä tavalla sosiaali- ja terveydenhuoltoa kehitetään.

Lisätietoja:

ylijohtaja, osastopäällikkö Kirsi Varhila, STM, p. 0295 163 338, [email protected] (soittopyynnöt tekstiviestillä)