Sosiaaliturvauudistus ja sote-uudistusta koskevat lausunnot esillä sote-johtoryhmässä

25.8.2020 11.35
Uutinen

Sote-uudistuksen johtoryhmä sai kokouksessaan 24. elokuuta katsauksen sosiaaliturvakomitean työhön ja sote-uudistuksen valmisteluun.

Sosiaaliturvauudistuksen tavoitteena on selkeä ja toimiva järjestelmä

Sosiaaliturvakomitean puheenjohtaja, tutkimusprofessori Pasi Moisio (THL) esitteli sosiaaliturvakomitean työtä. Uudistusta valmistelee parlamentaarinen komitea. Komitean työaika on kaksi hallituskautta. 

Sosiaaliturvauudistus tähtää ihmisen näkökulmasta selkeään ja toimivaan järjestelmään. Komitean työ on alkanut Suomen sosiaaliturvajärjestelmän tilannekuvan rakentamisella ja ratkaistavien sosiaaliturvan ongelmakokonaisuuksien hahmottamisella, konkretisoinnilla ja määrittelyllä.

Sosiaaliturvauudistuksella on tiiviit kytkökset muihin Marinin hallituksen hallitusohjelman keskeisiin uudistuksiin, kuten sote-uudistukseen, työkykyohjelmaan ja työllisyystyöryhmiin. 
Komitea kokoontuu 4-6 kertaa vuodessa. Kokousten välissä komitean jaostot työskentelevät toimeksiantojen mukaisesti. Lisäksi järjestetään kaksi avointa seminaaria vuodessa sekä muita yleisötilaisuuksia.

Sote-uudistuksen lausuntopalautteiden käsittely on käynnissä

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisen uudistusta koskevaa hallituksen esitysluonnosta on jatkotyöstetty ministeriöissä ja lausuntopalautteen käsittely on organisoitu. 

Lausuntoaikaa on 25. syyskuuta 2020 asti.

Kaikki lausunnot julkistetaan Hankeikkunassa.

Lausunnoista kootaan myös julkinen lausuntoyhteenveto. Tarkoituksena on saattaa lakiehdotukset eduskunnan käsiteltäväksi joulukuussa 2020.

Lisätietoja

johtoryhmän puheenjohtaja, kansliapäällikkö Kirsi Varhila, STM, p. 0295 163 338, [email protected]
tutkimusprofessori Pasi Moisio, p. 029 524 7228, [email protected] (sosiaaliturvauudistus)
pääsihteeri Päivi Salo STM, p. 0295 163 113, [email protected] (sote-uudistus, lausuntokierros)

Kokoustiedote