Hyppää sisältöön

Sote-jory keskusteli lausuntopalautteesta nousevista säädösmuutostarpeista

29.9.2020 12.58
Uutinen

Sote-jory keskusteli maanantaina 28. syyskuuta sote-uudistuksen esitysluonnoksesta saaduista lausuntopalautteista ja mahdollisista säädösmuutostarpeista hallituksen esitykseen.

Sosiaali- ja terveysministeriö, valtiovarainministeriö ja sisäministeriö ovat saaneet lausunnot sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta ja pelastustoimen järjestämistä koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta. 

Lausuntoaika oli 15.6.-25.9 2020. Hallituksen esitysluonnoksesta on jätetty määräajassa noin 800 lausuntoa. Lausunnoista kootaan julkinen lausuntoyhteenveto. Kaikki lausunnot ovat nähtävissä Hankeikkunassa.

Säädösmuutostarpeita kootaan lausuntopalautteen pohjalta

Sote-jory sai katsauksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta ja pelastustoimen järjestämistä koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta annettuihin lausuntopalautteisiin. 

Lausuntopalautteissa nousevat keskeiset huomiot koskevat muun muassa rahoitusta, investointien ohjausta, sote-maakuntien itsehallintoa, ohjausta, omaa palvelutuotantoa ja ostopalveluja sekä uudistuksen aikataulun haastavuutta. Lausuntopalautteissa nousee tarve selkeyttää toimijoiden rooleja ja vastuita muun muassa julkisen vallan käytössä, palvelujen järjestämisessä ja tuottamisessa sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.

Lausuntopalautteen pohjalta kootaan säädösmuutosehdotukset ja tarkennukset perusteluihin hallituksen käsittelyyn. Hallitus viimeistelee lakiesityksensä lausuntokierroksen ja lainsäädännön arviointineuvoston palautteen jälkeen lopulliseen muotoonsa. Hallituksen esitys annetaan eduskunnalle joulukuussa 2020.


Lisätietoja

puheenjohtaja, osastopäällikkö Kari Hakari, STM p. 0295 163 642, [email protected]

Kokoustiedote