Hyppää sisältöön

Hyvinvointialueiden johtoryhmien valmennus käynnistyy

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 13.9.2022 16.37
Uutinen
Kokoushuone

Hyvinvointialueiden johtoryhmille suunnattu valmennuskokonaisuus käynnistyy kaikille hyvinvointialueille yhteisellä aloitustilaisuudella Helsingin Messukeskuksessa 15.9. Valmennukseen on kutsuttu osallistujat myös Helsingin kaupungilta ja HUS-yhtymästä.

Aloitustilaisuuden jälkeiset tilaisuudet järjestetään yhteistyöaluekohtaisesti osa läsnätilaisuuksina ja osa etänä. Aloitustilaisuus ja kaksi seuraavaa tilaisuutta järjestetään syksyllä 2022 ja loput valmennuspäivät järjestetään keväällä 2023.

Valmennusohjelma rakentuu 7 eri moduulista, joista ensimmäisessä keskitytään muutosjohtamisen ja demokratian näkökulmiin. Valmennuksessa käsitellään lisäksi ohjauksen, viestinnän ja ilmiöiden, talouden ja toiminnan johtamisen, palveluiden järjestämisen sekä henkilöstön ja osaamisen teemoja.

Valmennuskokonaisuuden tavoitteena on tukea hyvinvointialueiden organisoitumista pyrkimällä luomaan yhteistä käsitystä ja suuntaviivoja kehittämisen isoista teemoista, jotta jokainen hyvinvointialue voi soveltaa niitä paikallisesti. Valmennus tarjoaa mahdollisuuden yhteiseen kehittämiseen.

Valmennuskokonaisuutta suunnitellaan yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön, sisäministeriön, valtiovarainministeriön ja HAUS Kehittämiskeskus Oy:n kanssa. 

Lisätietoja

Silvia Ylikulju, suunnittelija, STM, etunimi.sukunimi(at)gov.fi