Hyppää sisältöön

Kysely kuntien sosiaali- ja terveystoimen sekä pelastustoimen kustannuksista on käynnistynyt

Valtiovarainministeriö
22.12.2020 14.08
Uutinen

Tilastokeskus kerää valtiovarainministeriön toimeksiannosta tietoja sote-uudistuksen vaikutusarviointia varten kuntien sosiaali- ja terveystoimen sekä pelastustoimen nettokustannuksista.

Sote-uudistuksen vaikutuksia hyvinvointialueiden ja kuntien rahoitukseen arvioidaan kunnilta siirtyvien tehtävien nettokustannuksien kautta. Kyselyn tietojen perusteella päivitetään helmikuussa 2021 uudistuksen valmisteluun liittyvät rahoituslaskelmat. Seuraavan kerran laskelmat päivitetään syksyllä vuoden 2020 tilinpäätöstietojen valmistuttua. Hyvinvointialueiden ja kuntien rahoituksen pohja vuodelle 2023 muodostetaan vuoden 2022 talousarviotiedoilla, joista tehdään erilliskysely vuoden kuluttua.

”Mitä huolellisemmin kysymyksiimme vastataan, sitä laadukkaampia arvioita pystymme tuottamaan päätöksenteon tueksi. Vaikka erityisesti vuosien 2020 ja 2021 eurot heijastavat tätä hyvin poikkeuksellista aikaa, on kuitenkin tärkeää, että raportoinnista ei jätetä mitään tietoja pois. Luemme myös kyselyn kommenttikentät ja toivommekin, että sitä hyödynnettäisiin lukujen sisältöjen avaamiseen mahdollisuuksien mukaan”, neuvotteleva virkamies Hanna Talka valottaa kyselyn tavoitteita.

Tilastokeskus lähettää sähköpostitse kutsun kuntien tilastoyhteyshenkilöille joulukuun aikana. Sähköpostiviestissä on vastauslinkki, jota klikkaamalla pääsee kyselyyn. Vastausaikaa on 15.1.2021 asti.

Lisätiedot 

neuvotteleva virkamies Hanna Talka, puh. 0295 530 143, hanna-mari.talka(at)vm.fi
neuvotteleva virkamies Miikka Vähänen, puh. 0295 530 341, miikka.vahanen(at)vm.fi