Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen tietoiskut Kuntamarkkinoilla

Sosiaali- ja terveysministeriö
10.9.2021 12.57
Uutinen
Ihmisiä keskustelemassa
Paneelikeskustelu hyvinvointialueiden edustajille järjestetyssä infotilaisuudessa 26.8.2021.

Sosiaali- ja terveysministeriö järjesti tietoiskuja osana Kuntamarkkinoiden ohjelmaa 15.-16.9. Tietoiskut käsittelivät sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen toimeenpanoa ja palvelujen kehittämistä.

Sote- ja pelastustoimen uudistuksen toimeenpano ja aikataulu – mitä seuraavaksi?

Keskiviikko 15.9.2021 klo 09.00 - 09.20

Sote-lait on hyväksytty – miten tästä jatketaan? Sosiaali- terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen toimeenpano on käynnistynyt vauhdilla. Tietoiskussa kerrotaan, mitä valmistelussa syksyllä tapahtuu? Keskustelussa myös, miten ministeriöt alueita toimeenpanossa tukevat ja seuraavat.

Sujuvin sote kaikille – Mitä monialaisuus tarkoittaa käytännössä?

Torstai 16.9.2021
10.30 - 10.50

Millainen on tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus? Miten asiakas saa palvelut yksilöllisten tarpeiden mukaan, ajoissa ja sujuvasti? Miten eri ammattiryhmien yhteistyö saadaan saumattomaksi? Tule kuulemaan, miten tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluja tehdään jo nyt.

Kuntaliiton järjestämä tietoisku:

Matkalla kohti tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusta

Keskiviikko 15.9.2021
14.00 - 14.45

Kunnat ja kuntayhtymät kehittävät parhaillaan sote-palveluiden sisältöjä Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus- ohjelman valtionavustuksella. ”Matkalla kohti tulevaisuuden sote-keskusta” – sessiossa esitellään kehittämistyötä sekä saadaan maistiaisia kehittämistyön hedelmistä eri puolilta Suomea.

Toivo-ohjelman järjestämä tietoisku: 

Tiedolla johtamisen osaamisen tila Suomessa

Keskiviikko 15.9.2021
10.30 - 10.50

Tiedolla johtaminen hyvinvointialueilla on yksi sote-uudistuksen perusedellytyksistä. Tietoiskussamme haastattelemme professori Harri Laihosta Itä-Suomen yliopistosta valmisteilla olevasta tutkimuksesta tiedolla johtamisen osaamisen ja tutkimuksen tilasta Suomessa. Keskustelemme myös siitä, miten voimme lisätä tiedolla johtamisen osaamista. 


Vähimmäistietosisältö hyvinvointialueiden johtamisessa

Torstai 16.9.2021
12.00 - 12.20

Tule kuulemaan hyvinvointialueen (Soite, Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä) ajatuksia Sote-järjestämislain 29§:n eli hyvinvointialueen johtamisessa käytettävän vähimmäistiedon vaatimusten mukaisesta työstämisestä. Hyvinvointialueiden yhteisen tulkinnan luominen hyvinvointialueen johtamisen vähimmäistiedosta on tärkeää. Yhteinen valmistelu ja tulkinta varmistavat tietojen vertailukelpoisuutta, mutta selittäviä mittareita alueiden toiminnasta tarvitaan tulkinnan tueksi.