Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman hanketuki THL:ssä on vahvistunut uusilla asiantuntijoilla

8.2.2021 18.32
Uutinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tukee Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman alueellisten hankkeiden valmistelua ja toimeenpanoa. Ohjelman hanketoimistossa THL:ssä työskentelee viisi aluekoordinaattoria ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä digikehittämisen erityisasiantuntijoita.

Hanketoimiston tehtävänä on muun muassa tuottaa tietoa ja koordinoida asiantuntijaverkostoja. Se myös järjestää verkostopäiviä, koulutuksia ja valmennuksia.

Aluekoordinaattorit työskentelevät alueilla paikallisten toimijoiden kanssa. Samalla aluekoordinaattorit katsovat asioita myös laajemmasta vinkkelistä ja toimivat viestien välittäjinä valtionhallinnosta alueille ja tuovat alueiden näkökulmaa kansalliselle tasolle. 

Vuoden 2021 alussa hanketuki vahvistui kahdella erityisasiantuntijalla. Ylilääkäri Heli Mattila tuo hanketoimistoon vahvan kokemuksensa perusterveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden yhteistyöstä käytännön lääkärin näkökulmasta. Hänen vastuullaan on moniammatillisten työprosessien kehittäminen.

Kehittämispäällikkö Salla Sainio on puolestaan asiakaspalauteprosessien osaaja, ja hän paneutuu asiakas- ja palveluohjauksen kehittämiseen.

Ennestään erityisasiantuntijoina ovat työskennelleet lasten ja perheiden palvelujen johtava asiantuntija Hanne Kalmari ja sosiaalihuollon kehittämisohjelman kehittämispäällikkö Heidi Muurinen sekä ICT-kehittämispäälliköt Aija Lähdesmäki ja Teppo Taskinen.  

Aluekoordinaattorit työskentelevät sairaanhoitopiirien erityisvastuualueittain (erva). Aluekoordinaattorit ovat Juha Fränti (OYSin alue), Erja Mustonen (KYSin alue), Leena-Kaisa Nikkarinen (TAYSin alue), Miia Ståhle (HYKSin alue) ja Pia Suvivuo (TYKSin alue).

THL vastaa myös ohjelman hyötytavoitteiden toteutumisen kansallisesta seurannasta ja arvioinnista ja ohjelman kansallisesta viestinnästä.  

Linkki: Lue lisää tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskuksen tekijöistä THL:ssä