Hyppää sisältöön

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksella parannetaan ihmisten peruspalveluja

Lue lisää uudistuksesta

Ajankohtaista

Joulukuun 2021 toimeenpanon tilannekuva

28.1.2022 11.02
STM
Kuvituskuva, jossa teksti toimeenpanon tilannekuva joulukuu 2021
Joulukuun tilannekuva kertoo, että toimeenpano on vauhdissa kaikilla alueilla. Alueittaiset erot ovat edelleen varsin suuret mutta tasoittuneet hieman. Tekemistä riittää kuitenkin kaikilla ennen järjestämisvastuun siirtymistä 1.1.2023.

Asetus sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyöalueista voimaan maaliskuussa

27.1.2022 14.10
STM
Tyylitelty Suomen kartta
Hyvinvointialueiden kuulumisesta yhteistyöalueisiin on säädetty tänään valtioneuvoston istunnossa. Valtioneuvoston istunnossa 27.1.2022 annetulla asetuksella säädetään hyvinvointialueiden kuulumisesta yhteistyöalueisiin siten, että yliopistollista sairaalaa ylläpitävät hyvinvointialueet ja HUS-yhtymä kuuluvat kukin eri yhteistyöalueeseen.  Yhteistyöalueet ovat Etelä-, Itä-, Länsi-, Pohjois- ja Sisä-Suomen yhteistyöalueet. Asetus tulee voimaan 1.3.2022. 

Hyvää ja kaunista

27.1.2022 10.51
STM
Sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Kari Hakari
Tämän jutun otsikon nappasin Hesarin jutusta, jossa toimittaja sanoitti tällä otsikolla sen, mitä olin hänelle yrittänyt kuvata haastattelussani. Että tässä on nyt mahdollisuus luoda hyvää ja kaunista.

Päivi Nerg, Ville-Veikko Ahonen ja Noora Heinonen:
Sote-uudistuksen muutoskustannusten arviot tarkentuvat toimeenpanon edetessä

20.1.2022 14.21
VM
Alivaltiosihteeri Päivi Nerg, muutosjohtaja Ville-Veikko Ahonen ja finanssineuvos Noora Heinonen.
vas. Nerg, Ahonen ja Heinonen
Suuriin uudistuksiin liittyy aina muutoskustannuksia. Muutoskustannukset ovat välttämättömiä turvalliselle siirtymälle ja myös toiminnan uudistamiselle. Valtio vastaa muutoskustannuksiin osoittamalla hyvinvointialueille erillisrahoitusta vuosina 2021–2025. Lisäksi hyvinvointialueiden rahoitusjärjestelmä sisältää rahoituksen määrää korottavia tekijöitä, joita sovelletaan vuosina 2023–2029, kirjoittavat alivaltiosihteeri Päivi Nerg, muutosjohtaja Ville-Veikko Ahonen ja finanssineuvos Noora Heinonen.