Hyppää sisältöön

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksella parannetaan ihmisten peruspalveluja

Lue lisää uudistuksesta

Ajankohtaista

Hyvinvointialueiden tilannekuvan rakentaminen ja lokakuun tilanne alueilla

26.11.2021 15.00
STM
Mies jonottaa
Tilannekuva kertoo sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen toimeenpanon etenemisestä kaikilla 21 hyvinvointialueella, Helsingissä ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (HUS). Alueellisen toimeenpanon tiekartta luo pohjan tilannekuvalle, johon alueet päivittävät tiedot etenemisestä kuukausittain. Työn keskeisin tavoite on varmistaa, että jokainen hyvinvointialue pystyy järjestämään sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut alueella 1.1.2023 alkaen, kirjoittavat Krista Björkroth ja Pauliina Mäkkeli.

Vastuuvalmistelijoiden verkosto kokoontui Säätytalossa

25.11.2021 15.30
STM
Kokouskuva
Ensimmäistä kertaa sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen aikana hyvinvointialuejohtajat tapasivat toisensa samassa kaupungissa ja tilassa, Helsingissä Säätytalossa 24.11.2021. ”Paikalle pääsivät yhtä vaille kaikkien alueiden edustajat. Oli ihan mahtavaa nähdä ihmisiä ja jutella heidän kanssaan. Kokouksen suurinta antia taisivatkin olla tauoilla käydyt keskustelut ”, tiivisti tilaisuuden puheenjohtaja Kari Hakari sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Monikanavarahoituksen purkamista valmistelevan parlamentaarisen työryhmän mietintö valmistunut

18.11.2021 15.31
STM
Sosiaali- ja terveysministeriö asetti 15.9.2021 parlamentaarisen työryhmän, jonka tavoitteena oli valmistella monikanavarahoituksen purkamista. Työryhmän työskentely on päättynyt ja loppumietintö valmistunut.

Hallituksen esitys hoitotakuun lainsäädännöstä lausuntokierrokselle

17.11.2021 11.08
STM
Hoitaja ja potilas
Hallitus on saanut valmiiksi hoitotakuuta koskevan esityksen. Tavoitteena on tiukentaa terveydenhuoltolain mukaista perusterveydenhuollon hoitotakuuta. Hoitotakuu koskisi sekä fyysisiä että psyykkisiä terveysongelmia.