Hyppää sisältöön

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksella parannetaan peruspalveluja

Lue lisää uudistuksesta

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma vastaa hyvinvointialueiden tarpeisiin hyvin

9.8.2022 14.54
STM
Mies menossa terveyskeskukseen
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman ulkoinen väliarviointi toteutettiin keväällä 2022. Väliarvioinnissa arvioitiin ohjelmakokonaisuuden tavoitteiden asettelua, sisältöä ja rakennetta sekä johtamisen ja ohjauksen toimivuutta.

Lainsäädäntöä paperittomien terveydenhuollosta selkeytetään

4.8.2022 8.57
STM
Lääkäri ja stetoskooppi
Hallitus on antanut esityksen, jolla on tarkoitus selkeyttää paperittomien ja paperittomien kaltaisessa tilanteessa olevien henkilöiden terveydenhuoltoon liittyvää lainsäädäntöä. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2023.

SOTE100- lakipaketin muutokset vahvistettu

8.7.2022 11.07
STM
Tasavallan presidentti on tänään 8.7.2022 vahvistanut ns. SOTE100 –lakipaketin muutokset. Lakimuutokset vahvistettiin valtioneuvoston istunnon käsittelyn jälkeen. Muutoksia tehtiin kaikkiaan yli sataan lakiin. Ehdotukset lakimuutoksiin olivat lausuntokierroksella helmikuussa 2021. Muutosten tavoitteena on pääasiallisesti ollut päivittää lainsäädäntö vastaamaan teknisesti uutta rakenteellista toimintakenttää ja järjestämisvastuuta, ei puuttua lainsäädäntöön sisällöllisesti.

Valtionavustukset siirtyvät hakumenettelyllä kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueille 

29.6.2022 10.16
STM
STM on myöntänyt valtionavustuksia hankkeisiin ja toimintaan kunnille, kuntayhtymille ja sairaanhoitopiirien kuntayhtymille. Valtionavustukset eivät siirry suoraan hyvinvointialueille tai HUS-yhtymälle sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännön muutosten myötä.