Hyppää sisältöön

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksella parannetaan ihmisten peruspalveluja

Lue lisää uudistuksesta

Valtionavustukset siirtyvät hakumenettelyllä kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueille 

29.6.2022 10.16
STM
STM on myöntänyt valtionavustuksia hankkeisiin ja toimintaan kunnille, kuntayhtymille ja sairaanhoitopiirien kuntayhtymille. Valtionavustukset eivät siirry suoraan hyvinvointialueille tai HUS-yhtymälle sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännön muutosten myötä.

22.6.2022 16.03
STM
Osastopäällikkö Kari Hakari
Sote-lakien hyväksynnästä on kulunut aika tarkalleen vuosi. Saman tien myös hyvinvointialueet aloittivat toimintansa. Ensin väliaikaishallinnon vetäminä ja aluevaalien jälkeen aluevaltuustojen johtamina. Tässä kohtaa onkin hyvä katsoa hieman taaksepäin ja antaa meille kaikille yhteinen toimeenpanon kevättodistus. Siitä tuo otsikon numero siis.

Mitä kuuluu hyvinvointialueiden valmistelijoille?

22.6.2022 13.55
STM
Ihmisiä kahvihuoneessa
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen onnistumisen edellytys ovat hyvinvoivat ja työssään jaksavat valmistelijat. Muutostilanne on kuormittava ja muutoksen johtamisen haaste suuri. Työterveyslaitos on mukana tukemassa hyvinvointialueiden valmistelijoiden jaksamista. Toteutamme kuukausittain kyselyn, jolla selvitetään merkittävimmät kuormitustekijät ja palautumiskeinot.

Toimeenpanon tilannekuva

22.6.2022 13.21
STM
Tällä hetkellä toimeenpano etenee kaikilla alueilla pääosin aikataulun mukaisesti ja ei ole tunnistettu sellaisia riskejä, jotka estäisivät järjestämisvastuun turvallisen siirtymän. Aluekohtaisia häiriöitä kuitenkin tullee esiintymään ja niihin tulee varautua. Kesälomien jälkeen alkaa loppukiri kohti järjestämisvastuun siirtoa 1.1.2023. Vastuuministeriöt toivovat, että kaikki valmistelijat pystyvät pitämään kesälomansa sekä lepäämään ja rentoutumaan ennen kiireistä syksyä.