Palvelujen kehittäminen
Sote-uudistuksessa perustason palveluja vahvistetaan ja painopistettä siirretään ehkäisevään työhön. Tavoitteena on varmistaa, että palvelut vastaavat ihmisten tarpeisiin ja ongelmiin voidaan puuttua ajoissa.
Peruspalveluja kehitetään Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa. Ohjelman tarkoituksena on perustaa Suomeen laaja-alaisia sosiaali- ja terveyskeskuksia, joista ihminen saa tarvitsemansa avun yhden yhteydenoton kautta.
Palveluja kehitetään ja sovitetaan yhteen katkeamattomiksi palveluketjuiksi ja kokonaisuuksiksi. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ohjaavat ihmisen sellaisiin palveluihin, joista hän saa tarvitsemansa yksilöllisen avun oikea-aikaisesti.
Toimintatapoja ja digitaalisia ratkaisuja kehitetään ihmislähtöisesti. Kehittäminen perustuu laaja-alaiseen osaamiseen ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten yhteistyöhön.
Ihmisen hyvinvointia ja terveyttä edistäviä palveluja kehitetään kokonaisuutena. Kehittämistyötä tehdään tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus –ohjelman ohella monissa muissa hankkeissa.
- Mielenterveysstrategia (thl.fi)
- Työkykyohjelma (stm.fi)
- Lastensuojelu monialainen kehittäminen (stm.fi)
- Vammaisten henkilöiden henkilökohtaisen budjetin kokeiluhanke (thl.fi)
- Sosiaalihuollon kirjaamisvalmennus (stm.fi)
- Asunnottomuutta vähentävien sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittäminen (stm.fi)
- Lastenasiaintalo hankkeen jatko (stm.fi)
- Kotona asumisen teknologiat ikäihmisille -ohjelma (thl.fi)