Hoppa till innehåll

Utbildningen för välfärdsområdenas ledningsgrupper börjar

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 13.9.2022 16.37
Nyhet
Mötesrum

Den utbildningshelhet som är avsedd för välfärdsområdenas ledningsgrupper börjar med ett gemensamt inledande seminarium för alla välfärdsområden i Mässcentrum i Helsingfors den 15 september. I utbildningen deltar också representanter för Helsingfors stad och HUS-sammanslutningen.

Efter det inledande evenemanget ordnas utbildningsevenemangen separat för varje samarbetsområde i form av fysiska eller virtuella evenemang. Det inledande seminariet och de två följande evenemangen ordnas i höst, och resten av utbildningsdagarna under våren 2023. 

Utbildningsprogrammet består av 7 moduler. I den första modulen fokuserar man på ledningen av förändringsarbete och på demokrati. Utbildningen innefattar också ledning av handledning, kommunikation, fenomen, ekonomi och verksamhet samt organisering av tjänster och olika teman gällande personal och kompetens. 

Genom utbildningshelheten strävar man efter att stödja välfärdsområdenas organisationer och skapa en gemensam vision och gemensamma riktlinjer i de stora utvecklingsfrågorna för den lokala tillämpningen i välfärdsområdena. Utbildningsevenemangen ger också en möjlighet att utveckla verksamheten tillsammans. 

Utbildningshelheten planeras i samarbete med social- och hälsovårdsministeriet, inrikesministeriet, finansministeriet och  HAUS kehittämiskeskus Oy. 

Ytterligare information:

Silvia Ylikulju, planerare, social- och hälsovårdsministeriet, [email protected]