Hoppa till innehåll

Välfärdsområden inleder sin verksamhet

Tid kvar:

Dagar
h
m
s

Social- och hälsovårdsdelegationens konstituerande möte 28.9.2022: ”Stora frågor, som det inte lönar sig att lösa på egen hand”

29.9.2022 12.40
SHM
Social- och hälsovårdsdelegationens konstituerande möte 28.9.2022
”Delegationen har en central roll, inte bara i genomförandet, utan också i allt det utvecklingsarbete som behövs i framtiden. Delegationens lagstadgade uppgifter är hedervärt omfattande. Allt vårt normala arbete inramas också av ett utmanande världsläge”, sade ordföranden för det konstituerande mötet, social- och hälsovårdsministeriets kanslichef Veli-Mikko Niemi den 28 september 2022 i Helsingfors.

Ursäkta, har du tid att kommunicera om förändringar?

26.9.2022 12.56
SHM
viestintäjohtaja Petra Fager
När denna skrivelse publiceras återstår färre än 70 vardagar innan en ny tidsålder inleds inom räddningsväsendet, socialvården och hälso- och sjukvårdstjänsterna i Finland. Den återstående tiden bör användas klokt så att de nya välfärdsområdena ska få en så smidig start som möjligt.

Regeringens proposition om jouren vid sjukhusen i Kemi och Nyslott har sänts på remiss

26.9.2022 12.47
SHM
Social- och hälsovårdsministeriet begär utlåtanden om de lagändringar som gör det möjligt att ha flera än en enhet med samjour dygnet runt i Lappland och Södra Savolax välfärdsområden. Den föreslagna ändringen av bestämmelserna om jouren gör det möjligt att fortsätta upprätthålla sjukhusnätet.